Jadłospis

Co jemy w żłobku?

Catering z którego korzysta żłobek posiada szefa kuchni z wieloletnim doświadczeniem w przygotowywaniu posiłków, sprawuje osobiście kontrolę nad całym procesem przygotowania dań. Co szczególnie ważne, kuchnia jest w pełni naturalna, nie jest w żaden sposób przetwarzana chemicznie. Ilości soli jest ograniczona do niezbednego minimum. Posiłki są dopasowane do zaleceń Instytutu Żywności i Żywienia.

Wszystkie desery są przygotowane ręcznie, niezakupione w sklepie. Kisiel, budyń, ciasta, napoje powstają z naturalnych składników. Kompoty oraz dania mleczne nie są słodzone, tworzymy dobre nawyki żywieniowe dzieci.

Nasze posiłki bazują na produktach z co najmniej 95% zawartością mięsa, niemieckiej jakości, która według naszego dostawcy znacząco przewyższa inne.

Zdrowe Maluchy chętnie i ze smakiem zjadają przygotowane potrawy. Zdrowie i smak to nadrzędne wartości przy wydawaniu posiłków.

Jadłospisy są dostosowane do maluchów ze względu na wiek żłobkowy lub przedszkolny pod względem zapotrzebowania energetycznego oraz zapotrzebowania na mikro/makroelementy przez Panią Dietetyk Kliniczną, która jest absolwentką Technologii Żywności oraz Żywienia na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu oraz Dietetyki i Planowania Żywienia WSNS W Lublinie.